Kínai ajtó esztétikus de nem biztonságos!

Kínai biztonsági bejárati ajtók a távol-kelet legnagyobb üzleti fogása az ajtók területén, hiszen csak Magyarországon minimum közel kétmillió darabszám lelt gazdára. Lehetett ez úgy, hogy maga a bejárati ajtók szegmensének egy óriási rését tömítették be ezzel a típussal. Adott egy fővárosi nagy létszámú lakosság melynek kimagasló része lakótelepek lakásaiban tölti a pihenésre szánt idejét és itt is őrzi ingóságait. Igen de ezek az épületek körülbelül húsz, nem tévedve akár harminc évesnél régebbi épület együttesek szintén ilyen korú bejárati ajtókkal felvértezve. Itt jön képbe a Kínaiak által jól megtervezett ám csekély minőségben kivitelezett acél biztonságinak titulált bejárati ajtó. Ugyanis a Magyar lakóközösségnek pont elég volt az esztétika látványa ezért a megvásárolt ajtók beépítése után minden vevő azt gondolta, hogy potom pár tízezer forintért egy életre szóló kinyithatatlan ajtót vásárolt az értékeinek védelmére.

Tette ezt azért mert a szomszéd is ezt tette illetve a biztosítási tényezők feltüntetését ami ebben az esetben a legfontosabb tényező lett volna kis betűkkel tüntették fel , sok estben pedig semmilyen információt nem hallattak ügyfeleik részére a gyártók és kivitelező cégek. Egy szó mint száz az ajtó esztétikailag teljesen kimerítheti az ügyfelek többségének sarkalatos pontjait ám a biztonságtechnikában hagyhat némi kivetni valót a jövőnkre nézve.

 

Kínai ajtók zárbetét cseréje

Kínai ajtó zárcsere nélkül csak esztétikus lehet

 

Fontos szót ejteni arról, hogy a Kínai bejárati ajtó zárcsere nélkül nem védhet meg semmilyen illetéktelen behatolás ellen! Gyári beszerelt állapotában csakis az ajtó tokban tartására tud koncentrálni ami manapság nagyon kevés ahhoz, hogy biztonságos ajtók közé soroljuk. Tizenhárom ponton való zárása kielégítheti az ügyfelek védelmi szintjét, de tudnunk kell, hogy egy ajtó hiába zár tízen pár ponton ha a zárbetét amely ezeket a pontokat reteszeli nem véd semmi ellen. Ugyanis nem a különböző pontokat fogják támadni a betöréskor hanem az egy darab zárbetétet mely a zárást vezérli. Ez a pont az ami a legfontosabb tényező a Kínai ajtó zárcserék műveleténél, ez a minőség. Ha képesek vagyunk ebből a pár sorból magunk nyelvére lefordítani az itt ott szakszerű és érthetetlen leírást ami annyit jelent csak, hogy távollétünkben erre a zárbetétekre van bízva minden értékünk, akkor ezen a zárcsere műveleten csak nyerni tudunk! Mindennaposak a Kínai ajtók területén a betörések és kísérletei ám meg kell említenem azok az ügyfelek akik legalább az egyik zárat kicseréltetik az ajtóban Mabisz 5 minőségűre ott több mint 70% os eséllyel ússzák meg a sikeresen végrehajtott betörések kivitelezését. Ha mindkét zárbetét cserére kerül a Kínai ajtók szegmensében abban az esetben akár 90% ra tornázhatjuk fel a rátát még . Ebben az esetben nem könnyű feladat az ajtó inaktiválása, mellesleg a normál ajtó zárbetétei és Mabisz minősített zárak közti különbség ajtónyitási időben mérve akár több tíz perccel is időigényesebb lehet. Ez az ami megállíthat egy betörés kezdetét és kivitelezésünk során elmondható, hogy egyetlen ügyfelünk lett károsult egy Kínai ajtó zárcseréjének művelete után, az is azért mert a földszinti erkélynél sokkal gyengébb láncszem állt a betörés elé mégpedig a műanyag terasz ajtó.

 Kínai ajtózárak cseréje

Kínai ajtók zárcseréjénél használt termékek

 

Kínai bejárati ajtók biztonságos zárása érdekében fontos jó minőségű zárakat használnunk. A gyártó oldalán megrendelhető a Kínai zárbetét amely dettó ugyan olyan opciókkal érhető el mint amilyen a gyári beszerelt ajtóban működik. Ezért csak annak ajánlatos normál vagy Kínai zárakat beszereltetni az ajtó mindkét záródási pontjába akik nem engedhetik meg maguknak a nagyobb biztonságot ám különböző okok miatt rákényszerülnek a cserére, Az okok lehetnek családi vita jellegűek, tulajdonos váltásból adódóak, és nem utolsó sorban felújítási tevékenységek miatt keletkezett kulcs kiadásából származó lehetőségek. Ám biztonsági szint növeléséhez nem normál zárbetéteket kell használnunk!

A csoport amely lehetőséget ad a biztonságos élettér kialakításához az nem más mint a Mabisz 5 osztályban felsorakozó termékcsalád, amely lehet Orosz, Csehszlovák, Izraeli, Olasz, Német, Svájci vagy bármely más Ország neves gyártói által készített termék melynek egy azonosságra utaló jelei vannak az , hogy Magyarországon minősítésre kerültek és besorolásuk szerint osztályozva lettek. Azt kell, hogy mondjam hogy a gyártó országok felsorolása az ár érték arányát nem csökkenti hiszen ezekben a termékekben a felfúrást, savazást, törést, finom nyitást, és másolás védelemét garantálják. Így nem eshet az olcsó termékek kategóriájába. De olcsón védhetünk e drága értékeket, ingóságokat? Nem.  Egyszóval érdemes végig gondolnunk egy jól megtervezett Kínai biztonsági ajtó zárcserét milyen módon akarunk kivitelezni? Illetve milyen szolgáltató tud ebben az elcsépelt helyzetben segítségünkre lenni? 

Kínai ajtó zárbetét csere

 Ki végezze a Kínai ajtónk zárcsere műveletét

 

Minden esetben célszerű olyan szolgáltatót választanunk aki ebben a kérdésben jártas és olyan magas szinten végzi munkáját amelyben rá tudjuk bízni a saját értékeinket a tapasztalataira. Ezeket a tevékenységeket és a minősítés ismeretét nem tanítják iskolákban, sajnos mert akkor sok konkurenciánk nem a mi weboldalunk szövegéből táplálkozna, hanem egyedi leírást tudna mellékelni ügyfelei problémáira. Visszatérve a Kínai ajtóban történő zárcserét ne bízzuk a szomszédunkra, házastársunkra, barátainkra, közeli ismerősünkre, gondnokra hiszen ezzel hamisan oldjuk meg csak a problémánkat. Itt nem másról van szó minthogy egy vagy estenként két zárbetétre bízzuk értékeinket távollétünk alatt. A fent felsorolt személyek milyen módon állapíthatják meg ok-okozat nélkül, hogy mi a legmegfelelőbb termék az értékvédelem szempontjából? Sokuk még szétszedve sem látott Kínai ajtót nemhogy megfelelően tudna tájékoztatást adni a termékek felhasználhatóságáról, és védelméről.

Mi a zárcserfutárnál az elmúlt évek alatt napi két, esetekben három Kínai ajtó nyitását és ezután zárcseréjét vitelezzük ki melynek folyamán az olyan alkalmazásokat melyek pozitív irányba mozdítják a biztonságot tovább alkalmazzuk a munkák terén. A felsorolt gyártók termékeinek minden darabját ismerjük és szoros kapcsolatot tartunk fent a gyártókkal így minden újonnan megjelent technikát személyre szabottan alkalmazunk a helyszínen. Speciálisan felszerelt gépjárműveinkben több neves és biztonságos gyártó termékei állnak rendelkezésre, hogy a Budapesti ingatlan tulajdonosok megrendeléseinek kiszolgálása zökkenő mentessé váljon. Egy órán belül elérhető Kínai ajtó zárbetét csere szolgáltatást nyújtunk az év minden napján melyet huszonnégy órás szerviz szolgálattal támasztunk alá, a velünk ellentétben munkát végző személyek nyolc órás munkaidejéhez képest. Munkásságunknál több előnyt csak akkor nyerhet ezen a Kínai ajtó ügyön ha lecserélteti az ajtót!

Bejárati ajtó zárcsere

 

© ccc - Baka Csoport Kft., 1135 Budapest, Lehel utca 22. B. ép. 8. em. 2 - ASZ: 24330522-2-42 - 2020 Minden jog fenntartva Zárcsere-Zárszerviz • XLS.HU - Honlapkészítés
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk